Un conservant es una substancia quimica natural o sintetitzada , que frena o destrueix els microorganismes presents en un aliment.
Els tractaments quimics mes habituals son :
· La sal es un conservant que augmenta la salinitat de l'aigua de d'aliment per impedir que els microorganismes en disposin .
· El sucre actua de manera similar que la sal , limita l'acces dels microorganismes a l'aigua i se sol combinar amb metodes fisics .
· El fumatge es un tractament que onserva l'alimentgracies a la introduccio de substancies antimicribianes presents en el fum , juntadament amb l'efecte termic i d'assecatge .
· La fermentacio es un proces complex realitzat en condicions anaerobiques per microorganismes no toxics , que modifiquen la composicio dels aliments i en milloren les propietats organoleptiques i nutritives ,alhora que n'asseguren la conservacio .
N'hi han de diversos tipus :
- La fermentacio lactea , que produeix acid lactic .
- La fermentacio alcoholica , que produeix alcohol .
- La fermentacio acetica , que produeix acid acetic .
No hay comentarios:
Publicar un comentario