lunes, 12 de marzo de 2012

Motors per volar

Principi d'accio i reaccio
Un reactores un motor que es basa enel principi d'accio-reaccio.
 Coet
El coet es un reactor que porta en un tanc el combustible i en l'altre el combustible , que normalment es l'oxigen.
Quan s'escalfen , els gasos es dilaten i surten a gran velocitat . Com mes velocitat de sortida tingin els gasos produits per la combustio mes velocitat tindra el coet .


Motors d'avions
Hi ha dos tipus principals de motos d'avions :
· Turboreactor , turbofan i turbohelix . Tenen una turbina compressora i es fan servir fonamentalment en els avions comercial.
· Estatoreactor i pulsoreactor . No porten turbina i es fan servir , sobretot , en avions experimentals no comercials.

Turboreator
En aquests motors l'aire estra aspirat per les helixs d'un comprenssor.A la cambra de combustio ,l'oxigen de l'aire que entra comprimit reacciona amb el querose.



Turbofan
Aquests motors son els que fans servir la majoria d'avions comercials.El gran aventatge davant el turboreactor es que son molt mes silenciosos.



Turbopropulsor
Es molt semblent al turboreactor. La diferencia es que la turbina de la part posterior fa girar no solament el compresor ,sino l'helix davanter exterior.



Estatoreactor
Consisteix en un tub obert pels extrems. L'oxigen de l'aire enrta per la part davantera a altres velocitats , i reacciona amb el combustible.



Pulsoreactor
Per millorar el principal inconvenient del motor anterior s'instalen unes valvules que permeten l'entraden de l'aire i es tanquen quan explota la mescla.





No hay comentarios:

Publicar un comentario