viernes, 27 de enero de 2012

Combustió interna

Els motors de combustio interna son molt eficients perque la calor es produeix dins la maquina , i per tant hi ha menys perdues d'energia .

El motor a quatre temps


Dels motors de combustio interna , el que mes utilitza es el motos de quatre temps ,que es el que fan servir la majoria dels cotxes . Perue un motor generi energia necessita el combustible i l'aira.

1- Admissio. La valvula A s'obre ; entren l'aire i el combustible al cilindre . Baixa el pisto , es fa buit i ajuda la mescla a entrar millor .

2- Compressio. En pujar , es tanquen es valvules A i E es comprimeix la mescla .Perque el pisto pugi la primera vegada , cal l'ajuda d'un motor d'engengada alimentat  per la bateria del cotxe . Despres puja per l'inercia de gir del cigonyal.

3- Explosio. Quan la mescla esta molt comprimida ,la bugia despren una guspia que fa explotar la mescla . Els gasos molt calents s'expandeixen i fan baixar el pisto.

4- Escapament. S'obre la valvula E i , quan puja el pisto , expulsa els gasos produits en la combustio a traves d'aquesta valvula . Els gasos passen al tub d'escapament , que es envia a l'exterior . Torna a començar el cicle admissio-compressio-explossio-escapament, i aixi demanera successiva .

No hay comentarios:

Publicar un comentario